latinica  ћирилица
17/10/2019 |  20:04 ⇒ 20:41 | Autor: SRNA

Gajanin: Saradnja sa Rusijom od izuzetnog značaja

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je danas da je za ovaj univerzitet i Republiku Srpsku od izuzetnog značaja saradnja sa Rusijom.
Banjaluka-delegacija Moskovskog državnog oblasnog univerziteta - Foto: SRNA
Banjaluka-delegacija Moskovskog državnog oblasnog univerzitetaFoto: SRNA

Gajanin je, nakon razgovora sa delegacijom Moskovskog državnog oblasnog univerziteta, izrazio zadovoljstvo saradnjom koju je ostvario Fakultet bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci sa Moskovskim državnim oblasnim univerzitetom, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

On je naglasio da će Univerzitet u Banjaluci i dalje podržavati sve vidove saradnje sa Moskovskim univerzitetom i posebno zahvalio dekanu Fakulteta bezbjednosnih nauka Predragu Ćeraniću koji je domaćin gostima iz Rusije.

- Za Univerzitet i Republiku Srpsku veoma je važna saradnja sa Rusijom i uvijek možete računati na našu podršku - rekao je Gajanin i dodao da su Srbi veoma zahvalni narodu Rusije koji im pruža nesebičnu podršku.

Delegaciju iz Rusije, sastavljenu od nastavnika i studenata Fakulteta bezbjednosti i Pravnog fakulteta Moskovskog državnog oblasnog univerziteta, predvodila je Elena Primorova koja je rekla da dolaze sa jednog od najstarijih fakulteta.

- Naredne godine naš univerzitet obilježava 90 godina postojanja. Danas u sastavu Moskovskog državnog univerziteta radi 15 fakulteta - navela je Prmorova i dodala da se nastava izvodi na svim ciklusima studija.

Ona je napomenula da je pitanje bezbjednosti sve važnije i da im je zbog toga važna saradnja sa Fakultetom bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci.