X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
17/10/2019 |  21:51 ⇒ 18/10/2019 | 07:57 | Izvor: RTRS

Promocija turističkih potencijala OC Јahorina u Beču

U Beču je održana promocija turističkih potencijala Olimpijskog centra Јahorina uz prisustvo predstavnika grada Beča, ambasada, dijaspore i medija.

Sezona 2018/2019. na Јahorini bila je najuspješnija zimska sezona u istoriji Olimpijskog centra Јahorina. Ostavarili su promet od 7.800 000 KM, što je povećanje za 170 odsto. 

Broj vožnji dostigao je skoro dva miliona.

- Mislimo da smo najkonkurentniji ovdje u regionu. Oni znaju da smo mi po tri puta što se tiče dnevnog ski pasa jeftiniji od austrijskih ski centara. Imamo odličnu avionsku liniju iz Beča za Sarajevo, kao i domaćinski pristup ljudi koji rade na Јahorini. Oni to vele, oni to osjete - rekao je direktor OC jahorina Dejan Ljevnaić.

Јahorina će 7.decembra povodom otvaranja nove ski sezone ugostiti Brajana Ferija, zvijezdu svjetskog kalibra, a turiste tek očekuju atraktivni sadržaji kao što je gondola "Јavor Partizan" koja je nedavno predstavljena u Beogradu, a u toku je predstavljanje Novosađanima jer statistika govori da više od 50 odsto gostiji na Јahorinu dolaze iz Srbije. U toku je još deset infrastrukturnih projekata.

Ova promocija dešava se u sklopu manifestacije "Dana Srbije i Srpske u Austriji" i ima humanitarni karakter, jer će se tokom trajanja programa prikupljati sredstva za akciju "Djeca su naša budućnost " za Gimnaziju Sveti Sava u Osojanu na Kosovu i Metohiji.