latinica  ћирилица
18/10/2019 |  11:16 ⇒ 12:22 | Autor: SRNA

Milunović u Trebinju: Dobri uslovi u Domu penzionera, kapaciteti popunjeni

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je danas tokom posjete Domu penzionera u Trebinju da ova ustanova izuzetno dobro posluje, da su kapaciteti u potpunosti popunjeni, te da će nakon adaptacije imati 140 ležajeva.

On je naveo da je u toku rekonstrukcija objekta za 25 ležaja, te naglasio da su uslovi u Domu dobri, zbog čega sada ima više zainteresovanih nego što može da primi.

Milunović je ocijenio da je povećana zainteresovanost za usluge Doma zbog uslova koje ova ustanova može da pruži - geografski položaj Trebinja, klimatski uslovi, ali i izuzetni menadžment koji se dokazao u posljednje vrijeme, te ljubazno i stručno osoblje.

Direktor Doma penzionera u Trebinju Rajko Ćapin istakao je da Vlada Republike Srpske, odnosno nadležno ministarstvo, pomažu ovoj ustanovi u realizaciji projekata.

On je izrazio zadovoljstvo što će uskoro biti završena rekonstrukcija Doma koje se radi s ciljem proširenja kapaciteta.

- Time ćemo povećati komfor našim korisnicima i poboljšati uslove rada zaposlenih - dodao je Ćapin.

Rekonstrukcija Doma penzionera počela je početkom prošle godina, a vrijednost radova je 1,7 miliona KM, koje je obezbijedila Vlada Srpske u okviru projekta CEB dva.