latinica  ћирилица
18/10/2019 |  11:21 ⇒ 12:25 | Autor: SRNA

Šeranić: Podrška Vlade Srpske zdravstvenim i socijalnim ustanovama

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će resorno ministarstvo i Vlada Srpske pomoći projekte Rehabilitacionog centra "Vilina vlas", višegradskog Doma zdravlja i Doma za lica sa invaliditetom koji zbrinjava ženske osobe sa smetnjama u razvoju.

- Spremna su četiri projekta čija će realizacija početi naredne godine, uz podršku Vlade Republike Srpske - rekao je Šeranić nakon sastanka sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem.

On je naveo da je razgovarano o projektima za narednu godinu, od kojih je jedan rekonstrukcija i dogradnja, kao i opremanje Rehabilitacionog centra.

Šeranić je istakao da je razgovarano i o zajedničkom projektu sa UNDP-om koji predviđa rekonstrukciju prostora i unapređenja kapaciteta Doma za lica sa invaliditetom koji zbrinjava ženske osobe sa smetnjama u razvoju.

On je naglasio da je ova ustanova od republičkog značaja koja dobro funkcioniše i posluje, te da je potrebno da opštine izvrše obaveze prema Domu.

- Razgovarali smo i o socijalizaciji onih korisnica koje su spremne za samostalan život, u okviru određenih kapaciteta koje bi dala lokalna zajednica, što bi im olakšalo život - rekao je Šeranić.

On je istakao da je upoznat i o radu Domu zdravlja, koji ima punu podršku načelnika opštine.

- U Višegradu funckioniše Odbor za zdravlje i to predlažem i drugim opštinama, kao dobar način unapređenja zdravstva u lokalnim zajednicama - naglasio je Šeranić.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da imaju podršku Vlade Republike Srpske, da je dogovorena rekonstrukcija Višegradske banje i da će iduće godine početi realizacija određenih projekata.

On je istakao da Dom za lica sa invaliditetom ima punu podršku resornog ministarstva i da je rad ove javne ustanove ocijenjen kao dobar.

Sastanku su prisustvovali direktori Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović, Rehabilitacionog centra "Vilina vlas" Dušana Bukvić i Doma za lica sa invaliditetom Zoran Vasiljević, te narodni poslanik Pero Petrović.