latinica  ћирилица
18/10/2019 |  11:45 ⇒ 12:14 | Autor: SRNA

Radojičić: "Zdravo starenje" obuhvata sve više penzionera

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se program "Zdravo starenje", koji grad provodi sa nekoliko nevladinih organizacija i Centrom za socijalni rad, širi od jedne do druge mjesne zajednice i obuhvata sve više penzionera.
Radojičić - Udruženje penzionera - Foto: SRNA
Radojičić - Udruženje penzioneraFoto: SRNA

Radojičić je istakao da je riječ o društvenim aktivnostima i okupljanju penzionera kako se stara lica ne bi osjećala usamljeno, izolovano i isključeno.

On je danas sa rukovodstvom gradskog Udruženja penzionera razgovarao o budućim aktivnostima i planovima za integraciju starije populacije u razne društvene aktivnosti.

- Postoji redovno sufinansiranje pojedinih programskih aktivnosti Udruženja penzionera, a grad je ove godine imao i niz novih programa koji se odnose na lica treće životne dobi - rekao je Radojičić novinarima.

On je istakao da je kroz projekat pod nazivom "Banjaluka ljudskog lica" započetno nekoliko krupnih programa koji obuhvata veliki broj ljudi.

Radojičić je naveo da se program besplatne preventivne zdravstvene zaštite, koji je krenuo prije dvije sedmice, dijelom odnosi na lica treće životne dobi, te da je realizovan u ambulantama porodične medicine u Motikama i Česmi, dodavši da će program obuhvatiti sve ambulante porodične medicine u Banjaluci.

Radojičić je rekao da je sa rukovodstvom Udruženja penzionara grada razgovarano i o korištenju društvenih prostorija - domova, ističući da se svaki novi objekat koji se izgradi na području grada, prigradskom ili seoskom području stavlja na raspolaganje svim građanima i udruženjima.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Banjaluka Nikola Gojković istakao da je ovo udruženje zadovoljno saradnjom sa gradom i njihovom podrškom.

- Imamo dosta aktivnosti koje vodimo za naše članove i mislim da u dobroj saradnji sa Gradskom upravom možemo mnogo toga da organizujemo kao što su izleti, druženja i projekti koje realizujemo svake godine - rekao je Gojković.

Prema riječima Gojkovića, u Banjaluci ima 42.000 penzionera odnosno 30.219 članova Udruženja penzionera grada.