X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
18/10/2019 |  12:04 ⇒ 12:04 | Izvor: SRNA

Milić očekuje nastavak dogovora sa Putevima Srpske o auto-putu

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je Srni da očekuje uskoro nastavak razgovora sa Јavnim preduzećem Putevi Republike Srpske u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd-Banjaluka, a koji su još ranije vođeni radi definisanja kontakt tački.
Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrika - Foto: SRNA
Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikaFoto: SRNA

- On je napomenuo da je u toku izrada prostornog plana distrikta u koji će biti uvrštena trasa auto-puta Beograd-Banjaluka.

- Mi ćemo sa lokalnog nivoa ponuditi jedan do dva prijedloga trase auto-puta koja će ići kroz Brčko, vodeći računa, prije svega, o ekonomskim i demografskim kriterijumima - istakao je Milić.

Milić je rekao da će se razmotriti mogućnost da se trasa spoji sa obilaznicom u Brčkom, ali da su zato male šanse jer su konfiguracija terena, kao i tehnička rješenja na obilaznici takva da bi to zahtijevalo izdvajanje značajnih novčanih sredstava za prilagođavanje te saobraćajnice projektu auto-puta.

- Međutim, ako bi ekonomska računica pokazala da je to, ipak, isplativije, odnosno da je moguće proširiti tu saobraćajnicu i dovesti je na nivo auto-puta, onda ne treba bježati ni od takvog rješenja - rekao je Milić.

On je napomenuo da je kao gradonačelnik, na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, zajedno sa predstavnicima entiteskih vlada i Savjeta ministara učestvovao u dogovorima o definisanju trase auto-puta Beograd-Banjaluka.

- Ta trasa će dodatno ojačati poziciju grada kao važnog saobraćajnog čvorišta i stvoriti važne infrastrukturne pretpostavke za dalji privredi i razvoj Brčkog - rekao je Milić.