X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
18/10/2019 |  13:33 ⇒ 13:33 | Izvor: SRNA

Univerzitetska bolnica Foča dobila savremeni CT aparat

U Univerzitetskoj bolnici Foča danas je pušten u rad savremeni CT aparat, u vrijednosti milion i po maraka, nabavljen u okviru projekta modernizacija ove ustanove za koji je Vlada Republike Srpske izdvojila 16,3 miliona KM, a podrazumijeva rekonstrukciju i dogradnju centralnog objekta, nabavku nove opreme i adaptaciju nove Poliklinike.
Radovan Višković u Foči - Foto: SRNA
Radovan Višković u FočiFoto: SRNA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvovao puštanju u rad ovog aparata zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenom Šeranićem, rekao je da će Vlada Srpske i ubuduće pomagati zdravstveni sistem.

Navodeći da je jedna od najvećih primjedaba građana zdravstvenom sistemu bilo čekanje na preglede na aparatima za dijagnostiku, Višković je istakao da je u Univerzitetskoj bolnici Foča nabavkom novog CT aparata čekanje svedeno na jedan dan.

Višković, koji je prvi put posjetio Foču i Univerzitetku bolnicu, rekao je da bi radovi, koji su počeli u aprilu, mogli biti završeni do kraja godine, te da se očekuje da za Dan Republike bude otvoren modernizovan objekat.

- Želja je da poboljšamo uslove života i rada - istakao je Višković.

Ministar Alen Šeranić rekao je da projekat teče dobrom dinamikom i da je modernizacija posebno važna za proces obrazovanja na Medicinskom fakultetu, jer će studenti imati priliku da uče na savremenim aparatima.

- Zajedno sa kolegama koji ovdje rade moći će da daju puni doprinos stručnom i naučnom medicinskom radu u Republici Srpskoj - naveo je Šeranić.

Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić rekao je da su dobili skener najnovije generacije.

- Sada bolnica, osim postojećeg skenera, ima i novi, tako da će pacijenti biti na vrijeme zbrinuti i neće više biti redova čekanja. Na usluzi smo i ostalim pacijentima izvan naše filijale, kao što smo uvijek bili, jer se u ovoj bolnici liječi oko 50 odsto pacijenata koji dolaze iz drugih filijala. Ipak smo Univerzitetska bolnica - istakao je Marić.

Višković i Šeranić su održali sastanak sa rukovodstvom bolnice i načelnicima svih bolničkih odjeljenja.