X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
18/10/2019 |  15:18 | Izvor: SRNA

Košarac: Borenović ni u sopstvenoj stranci nema legitimitet

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac istakao je da ljudi u svojoj nemoći pokušavaju drugima reći ono što ustvari misle o sebi, te da je takav slučaj i sa /predsjednikom PDP-a/ Branislavom Borenovićem.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Da Borenović zna šta znači riječ istina i floskula "muškarac" onda bi muški prihvatio poraz na izborima, a ne kao narikača kukao nad svojim hronično politički izgubljenim bitkama. Pošto se ovaj put dobro iznervirao u sljedećoj izjavi sve ispod plakanja ne priznajem, jer je to svojstveno takvim političkim kukavicama - poručio je Košarac Borenoviću.

Košarac je u izjavi za Srnu savjetovao Borenoviću da bi trebalo da se smiri, udahne, izbroji do deset pa da za početak vidi kako ni u sopstvenoj stranci nema legitimitet, potom neka izbroji platu koju prima u parlamentu, a ne radi ništa, pa tek kada to obavi neka nekome drži predavanja.

- Ne znam kako ga "profesor" /Mladen/ Ivanić ništa nije naučio osim da izgubi kontrolu nad sobom i slaže čim zine. Јasno mi je da se iznervirao i da se prepao da ne ostanu bez fotelja u Sarajevu. On toliko nema pojma o čemu priča da je zaboravio da jedini koji su zasjeli u sarajevske fotelje su on i njegove kolege Igor Crnadak, Mirko Šarović i Dragan Mektić - istakao je Košarac.

Osvrćući se na izjavu Borenovića u vezi sa odlaskom mladih iz Republike Srpske, Košarac je rekao da zna da bi Borenović volio da svi odu iz Srpske, pa bi onda on u miru dobijao "Bakirove glasove i konačno pobijedio na nekim izborima, a pri tom ne bi morao nikome da se pravda ni za svoju izdajničku politiku.

- Razumijemo mi njegovu frustriranost, nije lako gubiti izbore od svog naroda, a istovremeno hodati po Sarajevu i moliti za glas da se sačuvaju ionako ukradene pozicije. On nikako da shvati da ih nisu ukrali Miloradu Dodiku, već narodu Republike Srpske - konstatovao je Košarac.

On je poručio Boreonoviću da bi trebalo da nauči da se prvo dobiju glasovi na izborima, ako već hoće podršku naroda, pa i fotelje.

- Mada, jasno je da je on političar koji je bezbroj puta to pokušao, a svaki put bio sve dalje od cilja. On će ostati uvijek samo političar u pokušaju i dobar sluga strancima - zaključio je Košarac.