X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
S ljubavlju hrabrim srcima baner
18/10/2019 |  21:07 | Izvor: RTRS

Prosinečki ostaje selektor BiH

Robert Prosinečki ostaje selektor reprezentacije BiH, potvrđeno je iz Fudbalskog saveza BiH.
Robert Prosinečki - Foto: nezavisne novine
Robert ProsinečkiFoto: nezavisne novine

Čelni ljudi FS BiH dali su punu podršku selektoru Prosinečkom, uprkos lošim igrama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvršni odbor FS BiH održao je hitan sastanak na kojem je donesena odluka da Prosinečki ostane na klupi reprezentacije.

Podsjetimo, Prosinečki je nakon poraza u Јermeniji (4:2) prije nekoliko mjeseci podnio ostavku koju Izvršni odbor FS BiH nije usvojio, a očigledno se stav među članovima rukovodećeg tijela saveza nije promijenio ni nakon što je porazom u Grčkoj (2:1) reprezentacija BiH ostala bez plasmana na EURO kroz kvalifikacije.

Izvršni odbor FS BiH u petak je donio zaključak da Robert Prosinečki treba pripremiti plan za dvije posljednje utakmice u kvalifikacijama, kao i utakmicu baraža koji će biti odigran u martu 2020. godine.

- Za realizaciju i izvršenje plana zadužuje se Odbor za posredovanje i savjetovanje IO NS BiH i savjetnik Zvjezdan Misimović. U provođenju ovih aktivnosti, a za realizaciju istih, zadužuje se Tehnički komitet IO NS BiH. Na sjednici je data puna podrška članovima Odbora za posredovanje i savjetovanje, kao i savjetniku Zvjezdanu Misimoviću za izvršenja zadatka realizacije plana priprema posljednjih kvalifikacionih susreta u novembru, te za utakmice baraža u martu 2020. godine - navodi se u zaključcima IO FS BiH.

Plan selektora Prosinečkog će biti dostavljen IO FS BiH, zajedno sa dokumentom o stručnoj procjeni kvalitetne realizacije istog, sa jasnim i konkretnim zadatkom kako ostvariti željeni cilj, plasman na EURO 2020, stoji u saopštenju FS BiH.