latinica  ћирилица
19/10/2019 |  15:19 ⇒ 17:19 | Autor: SRNA

Brnabić-Medvedev: Posjeta potvrđuje dobre odnose dvije zemlje (FOTO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić i predsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev istakli su danas značaj razvoja odnosa dvije zemlje.
Brnabićeva i Medvedev (foto: Tanjug / Dragan Kujundžić) -
Brnabićeva i Medvedev (foto: Tanjug / Dragan Kujundžić)

Brnabićeva je svečano dočekala Medvedeva ispred Palate Srbija, uz gardu i intoniranje himni Srbije i Rusije, nakon čega je počeo sastanak u četiri oka.

Na početku razgovora, koji je bio otvoren za medije, Brnabićeva je zahvalila Medvedevu što je odvojio vrijeme da Rusija i Srbija zajedno obilježe savezništvo u Drugom svjetskom ratu.

- Čast nam je što smo ove godine ugostili predsednika Rusije Vladimira Putina. Vaša poseta samo potvrđuje nivo odnosa koje imaju Rusija i Srbija - rekla je Brnabićeva i na ruskom jeziku Medvedevu poželjela dobrodošlicu u Srbiju.

Medvedev je podsjetio da je tačno prije deset godina, 20. oktobra, bio u posjeti Srbiji, te da mu je drago da ponovo posjeti prijateljsku zemlju, posebno zbog povoda 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

- Ovo je naš zajednički praznik, a s druge strane, to je dobar povod da razmijenimo informacije o tome kako se razvijaju naši odnosi - rekao je Medvedev.

On je dodao da računa da će i sadašnji razgovori i predstojeća posjeta Brnabićeve Moskvi pomoći razvoju mnogostrane saradnje dvije zemlje.

- Hvala za susret i za prelijepo vrijeme - rekao je Medvedev.

Posjetu Medvedeva Beogradu iz časa u čas možete pratiti OVDЈE.