latinica  ћирилица
19/10/2019 |  16:55 ⇒ 17:05 | Autor: SRNA

Srpska lista: Riješiti, a ne zloupotrebljavati ubistvo Ivanovića

Srpska lista je pozdravila i podržala poziv američke Ambasade u Prištini da kosovsko tužilaštvo i policija ubrzaju istragu i privedu pravdi ubice Olivera Ivanovića.
Srpska lista - Foto: RTS
Srpska listaFoto: RTS

Srpska lista je pozvala prištinske institucije da javnosti predstave dokaze kojima raspolažu, pošto je, kako kažu, sam tužilac više puta ponovio da ih nema, saopšteno je iz ove stranke.

- Odugovlačenje ovog procesa otvara prostor da se ubistvo Olivera Ivanovića i poslije 21 mjeseca politički zloupotrebljava, koristi zarad zastrašivanja i neosnovanog kriminalizovanja Srba, cijelog sjevera Kosova i države Srbije, te izgovore za filmske upade nekakvih naoružanih specijalnih formacija na sjever Kosmeta i u porodične domove, maltretiranje, blaćenje i progon uglednih i časnih Srba koji nisu spremni da budu poslušnici Prištine - saopšteno je iz Srpske liste.

Srpska lista ocjenjuje da kosovsko tužilaštvo od ovog slučaja, u saradnji sa policijom i određenim centrima moći, pravi "politički kontrolisan spektakl" i ambijent za sprovođenje antisrpske politike i progon Srba, umjesto da nakon skoro dvije godine predstavi dokaze o nečijoj krivici.

- Ukoliko se tužilaštvo i policija ogluše o ovaj poziv američke Ambasade, to će samo još jednom potvrditi da su pod političkim pritiskom u funkciji zastrašivanja i proterivanja Srba, a ne da im je cilj rješavanje ovog gnusnog zločina - navode iz Srpske liste.

Ambasada SAD u Prištini pozvala je juče da se unaprijedi istraga i riješi ubistvo Olivera Ivanovića.

Ivanović je ubijen u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice 16. januara 2018. godine i do danas nije završena istraga.