latinica  ћирилица
19/10/2019 |  18:10 ⇒ 18:17 | Autor: B92

Krajinović u finalu Stokholma

Filip Krajinović plasirao se u finale ATP turnira u Stokholmu poslije preokreta u meču sa Robertom Bautistom Agutom.
Filip Krajinović (Foto:twitter.com) -
Filip Krajinović (Foto:twitter.com)

Krajinović je izgubio početni set, ali je dobio naredna dva i poslije 130 minuta igre slavio je sa 4:6, 6:3, 6:3.

Bez dileme, ovo je veliki trijumf za tenisera iz Sombora i prilika da dođe do prve ATP titule u karijeri, a za nju će igrati sa boljim iz meča Sugita - Šapovalov.

Krajinović je prije dvije godine imao veliku priliku kada je igrao u finalu Mastersa u Parizu, ali tada je izgubio od Amerikanca DŽeka Soka u tri seta.

Tokom cijele nedjelje u Švedskoj, Filip je igrao odlično, pobijedio je Kaspera Ruda, Danijela Evansa, potom i Јapanca Јošihita Nišioku, i evo sada i polufinalistu Vimbldona i petog nosioca u Stokholmu.

Španac je bio bolji nu početnom setu, načinio je brejk za 3:1, potom je vodio sa 4:2, ali je Filip u sedmom gemu vratio brejk i potom izjednačio na 4:4.

U nastavku, Španac je uspio još jednom da dođe do brejka i to u desetom gemu.

Nije to omelo Krajinovića da nastavi sa dobrom igrom, uz dva brejka poveo je sa 4:0 i tu prednost nije mogao da ispusti, pa je ubrzo stigao do 6:3 i izjednačenja u meču.

U setu odluke, Karenjo Busta je u prvom i trećem gemu imao ukupno tri prilike za brejk, ali je Krajinović sve to neutralisao, da bi konačno načinio brejk u osmom gemu i to bez izgubljenog poena, da bi potom odservirao za veliku pobjedu.

Pobjedniku turnira u Stoklohmu slijedi 250 poena i nagrada od 109.590 evra.

Filip je pobjedom obezbijedio skok u Top 50, najvjerovatnije oko 45. mjesta, a trijumf na turniru bi mu donio još veći napredak, bio bi negdje oko 40. mjesta.