latinica  ћирилица
19/10/2019 |  21:01 ⇒ 22:16 | Autor: SRNA

Zvaničnici Srpske izrazili saučešće povodom smrti akademika Zukovića

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, te premijer Vlade Radovan Višković uputili su telegrame saučešća porodici preminulog senatora i akademika Ljubomira Zukovića čija je smrt, kako su naveli, nenadoknadiv gubitak za cjelokupnu akademsku zajednicu i srpski narod u cjelini.
Palata Republike - Foto: RTRS
Palata RepublikeFoto: RTRS

Cvijanovićeva je navela da je iskreno ožalošćena tužnom viješću o smrti Zukovića, potpredsjednika Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i člana Asocijacije Stvaraoci Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

- Odlazak istaknutog akademika Ljubomira Zukovića nenadokadiv je gubitak, ne samo za njegovu porodicu, nego i za cjelokupnu akademsku zajednicu i srpski narod u cjelini. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navedeno je u telegramu Cvijanovićeve.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici preminulog akademika Ljubomira Zukovića i istakao da će njegovo naučno i književno đelo ostati vrijedna zaostavština srpskom narodu.

- Odlazak uvaženog akademika Zukovića nenadoknadiv gubitak za porodicu i prijatlje, akademsku zajednicu i cijelu Republiku Srpsku - navodi se u telegramu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske ističe da je sa velikom tugom i žalošću primio vijest o smrti Zukovića, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

- Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu Viškovića.

Član Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" akademik Ljubimir Zuković preminuo je danas u Novom Sadu u 83. godini.

Akademik Zuković je bio ministar za obrazovanje, nauku i kulturu u prvoj Vladi Srpske Republike BiH.