latinica  ћирилица
20/10/2019 |  18:22 ⇒ 18:23 | Autor: RTRS

Talić zatvorio 9. međunarodni plivački miting Borac Grand Challenge 2019

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić, svečanom dodjelom priznanja, zatvorio je danas 9. međunarodni plivački miting Borac Grand Challenge 2019 na kojem je učestvovalo oko 110 takmičara iz regiona i Evrope.
Zoran Talić uručuje plakete najboljima - Foto: RTRS
Zoran Talić uručuje plakete najboljimaFoto: RTRS

 Talić je na zatvaranju devetog međunarodnog plivačkog mitinga koji je održan na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci izrazio zadovoljstvo što je na turniru učestvovao veliki broj mladih takmičara.

On je napomenuo da je riječ o tradicionalnoj i uspješnoj manifestaciji koja se nakon kraće pauze vratila na velika vrata.

- Ovom prilikom se zahvaljujem plivačkom Klubu Borac i gospodinu Paniću koji su organizovali turnir. Razgovarali smo da se ovo treba nastaviti i sledeće godine, kako je to bilo u prethodnom periodu oko Vidovdana. Ovde je predivno biti zbog sve djece koja su učestvovala i zbog svih ovih mladih ljudi koji vjeruju u plivački sport. Banjaluka je danas dobila nove prijatelje iz inostranstva koji su došli, prepoznali Borac i Banjaluku, te im se ovom prilikom zahvaljujem u ime grada što su došli. Uvijek ćemo slati poruke da Banjaluka ima svoje ljude koji mogu da organizuju uspješne plivačke mitinge i nadam se da ćemo danas sutra sa naših bazena poslati i buduće olimpijce -rekao je Talić.

 

Željko Panić sportski direktor plivačkog kluba Borac i organizator turnira, istakao je da je miting prošao na visokom nivou, što će biti cilj u narednom periodu te zahvalio Predsjedniku Skupštine grada na podršci.

- Već smo napravili plan za iduću godinu kada bi se turnir trebao održati u mjesecu junu, odnosno zadnji vikend juna mjeseca. Turnir bi trebao I da se nadje u FINA kalendaru, kalendaru svjetske plivačke organizacije - rekao je Panić.

Za najboljeg plivača mitinga proglašen je Adi Mešetović, mlada nada plivačkog kluba Borac.