latinica  ћирилица
20/10/2019 |  19:39 ⇒ 21/10/2019 | 09:13 | Autor: RTRS

U srijedu sastanak SNSD i DNS

Predsjednik SNSD-a Milodar Dodik rekao je za RTRS da će u srijedu, 23.oktobra, biti održan sastanak sa predstavnicima DNS-a.

- Imaćemo u srijedu sastanak i vjerujem da će se neke stvari razjasniti i postaviti na pravi nivo. Ono što smo dogovarali vezano za koalicioni nastup za nas ostaje. Što se tiče lokalnog odnosa naš pristup je da svaka lokalna struktura dogovara saradnju, i naša i njihova ili ako ne mogu da vode politike koje oni smatraju da treba.

Istakao je da je DNS Sa SNSD imao republičku vlast, a imao je u nizu opština i saradnju sa SDS-om.

- Mi zbog toga nismo smatrali obaveznim da izađemo iz toga ili nešto drugo učinimo. U srijedu ćemo iznijeti stavove koji će biti veoma jasni. Ugovor koji smo potpisali biće proveden i provodi se. Očekujemo da na zajedničkom nivou njihov poslanik bude sa nama u većini, a ukoliko se desi drugačije, onda je i tada naša politika jasna. Koalicioni sporazum nije održiv, a što se tiče lokalnog nivoa svaka opštinska organizacija sarađuje sa DNS-om i mi to podržavamo, ali tamo gdje ne mogu i da se u kontinuitetu pokazuje da ne može nema potrebe da se troši energija - poručio je Dodik.

Istakao je da mu je poznato da pojedini članovi DNS-a, razgovaraju sa SDS-om i PDP-om i da pokušavaju da kreiraju neki odnos.

- I sam Nenad Nešić /poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH / mi je rekao da su sa njim razgovarali, i korekto je što je o tome obavijestio svoje kalicione partnere - rekao je Dodik i poručio - DNS treba da odluči kojom političkom linijom će se baviti. Mi smo sa njima za sada partneri.