latinica  ћирилица
21/10/2019 |  07:27 ⇒ 07:38 | Autor: SRNA

Danas rang-lista kandidata za direktora SIPA

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da utvrde rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

Na sjednici će biti obavljeni razgovori sa kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor novog direktora SIPA, objavljeno je na veb-stranici Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u septembru prijave pristigle na konkurs za izbor direktora SIPA i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Savjetu ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Srna nezvanično saznaje da su prijave poslali aktuelni direktor SIPA Perica Stanić, kojem mandat ističe 5. novembra, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, bivši direktor SIPA Goran Zubac, policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa, te policajac iz Banjaluke Njegoš Јovanović, čija je prijava odbačena.