latinica  ћирилица
22/10/2019 |  14:23 ⇒ 14:32 | Autor: RTRS

Predsjednik OO Ujedinjene Srpske Kotor Varoš podnio ostavku

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Kotor Varoš Nenad Milisavić podnio je ostavku jer je protiv njega pokrenut istražni postupak zbog sumnje da je oštetio kotorvaroško preduzeće "Sim tehnik" za oko 90.000 KM.
Ujedinjena Srpska - Foto: ilustracija
Ujedinjena SrpskaFoto: ilustracija

- Podnosim ostavku zbog stava stranke o nultoj toleranciji u vezi sa pravosudnim i tužilačkim odlukama. Bez obzira na persumpciju nevinosti i to što se u mom slučaju radi o poslovanju u privatnoj kompaniji, te se nije dogodila šteta za opštinski ili republički budžet i građane, kao odgovorna osoba ne želim da Ujedinjena Srpska snosi posljedice zbog spora unutar privatne kompanije - naveo je Milisavić u ostavci dostavljenoj medijima.

Iz Ujedinjene Srpske je saopšteno da svi njeni funkcioneri poštuju i presumpciju nevinosti i primjenjuju nultu toleranciju na sumnju u vezi sa bilo kakvim zloupotrebama.

Milisavić je osumnjičen da je od decembra prošle do avgusta ove godine, obavljajući poslove referenta za nabavku, naručivao materijal za potrebe preduzeća, a potom ga preuzimao izvan kruga firme i neovlašteno prodavao drugim pravnim licima.