latinica  ћирилица
22/10/2019 |  15:40 | Autor: SRNA

Trebinje: Uskoro stacionarna kamera za mjerenje brzine kretanja vozila

Na području Trebinja u narednom periodu biće postavljena stacionarna kamera za mjerenje brzine kretanja vozila, a u toku je postupak nabavke, istaknuto je danas na redovnoj sjednici Foruma za bezbjednost.
Radar - Foto: RTRS
RadarFoto: RTRS

Na sjednici su razmatrana pitanja regulisanja saobraćaja kod osnovnih škola "Vuk Karadžić" u Policama i "Јovan Јovanović Zmaj" u Bregovima, kao i kod trebinjske Bolnice i Doma zdravlja, te posebno istaknut problem pristupa vozilima hitne pomoći tokom ljetne sezone kada je u ulicama oko ovih zdravstvenih ustanova izraženo saobraćanje autobusa ka Hercegovačkoj Gračanici.

- Neophodno je uključiti stručna lica koja će ponuditi adekvatna rješenja, jer angažovanje samo policije ne može dati željeni rezultat - jedan je od zaključaka Foruma.

Na sjednici je naglašeno da je trebinjska Policijska uprava uspješno riješila slučaj paljevine vozila iz protekle godine i formirala odjeljenje policijske stanice u Gorici, što je znatno doprinijelo poboljšanju bezbjednosti na području grada u ovoj godini, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Za sada su djelimično ostali nerealizovani raniji zaključci Foruma koji se tiču edukativnih i praktičnih radionica za mlade iz oblasti prevencije i borbe protiv narkomanije, vršnjačkog nasilja i djelovanja navijačkih grupa - jedan je od zaključaka Foruma.