X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
S ljubavlju hrabrim srcima baner
22/10/2019 |  17:39 ⇒ 20:14 | Izvor: RTRS

SNSD: Radojičić kandidat za gradonačelnika Banjaluke

Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za gradonačelnika Banjaluke na lokalnim izborima naredne godine biće aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić, izjavio je predsjednik stranke Milorad Dodik.

U Banjaluci je održana proširena sjednica Gradskog odbora SNSD-a.

Članovi svih gradskih i opštinskih organizacija SNSD-a biće upoznati sa zaključcima Glavnog odbora stranke, a potom će biti predočeni i Narodnoj skupštini, izjavio je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik.

- Naš je prijedlog da se odbace bonska ovlašćenja kao prevara i da je se sve što je učinjeno na osnovu bonskih ovlašćenja odbaci. Da se traži novi dogovor sa Federacijom kao jedinim ustavom definisanim sagovornikom za sve reforme koje trebaju i mogu da se provedu u BiH - rekao je Radojičić.

Današnja sjednica dio je plana da se svi gradski i opštinski odbori upoznaju sa aktuelnim političkim i ekonomskim pitanjima.

- Mi smo ove godine u Gradskom odboru se posvetili unutarstranačkim organizacionim pitanjima. Završen je proces unutarstranačkih izbora, otprilike jedna trećina mjesnih odbora. Završena je reorganizacija mjesnih odbora i sad smo u fazi da do kraja godine prođemo proces koji podrazumijeva reevidiranje, jačanje unutarstranačke organizacije, priprema za naredne izbore u prvoj ranoj fazi - istakao je Igor Radojičić predsjednik GO SNSD.

Dodik je istakao da Radojičić odlično obavlja svoj posao i da ima njegovu podršku, kao i predsjednika Republike Srpske i rukovodstva stranke.