X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
22/10/2019 |  21:12 | Izvor: SRNA

Gomilaju se pozivi iz Specijalnog suda

Gradonačelnik kosovske opštine Orahovac Smajilj Ljatifi dobio je poziv za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu u Hagu za zločine takozvane OVK.
Specijalni sud u Hagu za zločine OVK (Foto: Gazeta Alo) -
Specijalni sud u Hagu za zločine OVK (Foto: Gazeta Alo)

On je na svojoj Fejsbuk stranici objavio da je dobio poziv za saslušanje, ali ne navodeći u kojem svojstvu će biti saslušan.

Poziv iz Specijalnog tužilaštva dobio je i bivši rektor kosovskog Univerziteta u Prištini Ibrahim Gaši koji će do kraja sedmice biti saslušan u Prištini pred Specijalnim tužiocem Haškog suda pred kojim će se suditi pripadnicima terorističke OVK za zločine počinjene nad Srbima i nealbancima od početka 1998. do isteka 2000. godine.

Udruženje veterana terorističke OVK saopštilo je da su tokom dana pozive za salušanje u Specijalnom tužilaštvu dobili pripadnici ove terorističke organizacije Јetulah Krasnići iz Prizrena, Fazljija Behrami iz Srbice i Šaban Sulja.

Tokom ove godine saslušan je i gradonačelnik opštine Klina Sokol Bašota.

Prema nezvaničnim saznanjima Srne u izvorima bliskim istražiteljima iz Haga, u narednih desetak dana pozive za saslušanje dobiće još pedesetak bivših pripadnika terorističke OVK.

Većina njih biće ispitana u Prištini, dok će u Hagu biti saslušavani oni koji se dovode u direktnu vezu sa krivičnim djelom ratnog zločina, navodi ovaj izvor uz tvrdnju da prve optužnice treba očekivati do sredine novembra.