latinica  ћирилица
23/10/2019 |  07:59 ⇒ 09:02 | Autor: RTS

Sjajan start NBA sezone, pobjede Toronta i Klipersa (VIDEO)

Nova NBA sezona je otvorena sa dvije sjajne utakmice u kojima su Toronto Reptorsi poslije produžetka nadigrali Nju Orleans Pelikanse sa 130:122, a LA Klipersi u gradskom derbiju bili bolji od LA Lejkersa sa 112:102. Tim šampiona predvodili su Fred VanVlit i Paskal Sijakam, a u Los Anđelesu najatraktivniji igrač je bio Kavaj Lenard.
Sjajan start NBA sezone - Foto: Screenshot/YouTube
Sjajan start NBA sezoneFoto: Screenshot/YouTube

Već prva utakmica sezone nagovještava da će dalja borba biti žestoka jer je šampion do pobjede došao tek poslije dramatičnog produžetka.

Iako su se u dinamičnoj utakmici timovi smjenjivali u vođstvu gostujući Pelikansi su u finišu poveli i zaprijetili da odnesu pobjedu, ali su domaćini predvođeni za igru raspoloženim Sijakamom izjednačili i meč uveli u produžetak.

U nastavku je u pobjedničkom timu inicijativu preuzeo Fred VanVlit i obezbijedio pobjedu aktuelnim šampionima.

Fred VanVlit i Paskal Sijakam su predvodili tim pobjednika sa čak po 34 postignuta poena. VanVlit je imao 5 skokova i 7 asistencija, a Sijakam 18 skokova i 5 asistencija. Odlično su ih pratili Kajl Lauri sa 22 poena, 5 skokova i 6 asistencija i Serž Ibaka sa 13 poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Brendon Ingram sa 22 poena i po 5 skokova i asistencija. Pratili su ga DŽru Holidej sa 13 poena, 4 skoka i 6 asistencija i DŽej-DŽej Redik sa 17 poena.

Po dinamičnosti i atraktivnosti slična atmosfera je bila i u drugom meču, gradskom derbiju Klipersa i Lejkersa.