latinica  ћирилица
23/10/2019 |  13:55 ⇒ 16:10 | Autor: RTRS

Udruženje "Privrednik Republike Srpske": Stipendije za učenike i studente (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je održana svečana akademija povodom prijema prve generacije stipendista u Dobrotvorno udruženje "Privrednik Republike Srpske".
Svečana akademija - Foto: RTRS
Svečana akademijaFoto: RTRS

Svečanoj akademiji prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik Vlade Srpske Anton Kasipović i potpredsjednik pokrajinske Vlade Vojvodine Đorđe Milićević.

Predsjednik Dobrotvornog udruženja "Privrednik Republike Srpske" Goran Račić rekao je da se ovo udruženje rukovodi plemenitim ciljem i željom da pomogne darovitoj djeci slabijeg imovnog stanja.

On je istakao da su rad Udruženja podržale institucije Srpske, privrednici i humanitarci.

Pozvao je sve privrednike i humane ljude da se priključe i podrže ovu plemenitu ideju.

Potpredsjednik Vlade Srpske rekao je da da se od stipendista, koji su mnogo truda uložili u svoje obrazovanje i napredak, mnogo očekuje.

Kasipović je istakao da Republika Srpska ima na koga da se osloni i da su mladi, obrazovani i vrijedni ljudi najbolji oslonac našeg društva.

Potpredsjednik pokrajinske Vlade Vojvodine naglasio je da su odnosi Republike Srpske i Srbije najbolji do sada i da Srpska uvijek može da računa na podršku matice.

Milićević je, u ime Vlade Vojvodine, čestitao svim stipendistima.

Udruženje "Privrednik Republike Srpske" stipendira 26 učenika i osam studenata kojima su danas uručeni ugovori o stipendiranju.

Prethodno je predsjednica Srpske Željka Cvijanović organizovala prijem za predstavnike Srpskog privrednog društva "Privrednik" iz Srbije i Dobrotvornog udruženja "Privrednik Republike Srpske".

Foto: RTRS

Stipendiste i predsjednika Udruženja "Privrednik Republike Srpske" primila je i ministarka prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Foto: RTRS

Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Banjaluka, zajedno sa Akademijom nauka i umjetnosti Republike Srpske i univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, uz podršku velikog broja privrednika, osnovali su Dobrotvorno udruženje "Privrednik Republike Srpske".

Pod motom "rad-štednja-čestitost", osnovni cilj ove institucije je školovanje darovite djece slabijeg imovnog stanja.

Udruženje je nastalo po ugledu na Fondaciju srpskog privrednog društva "Privrednik", koje je osnovano 1897. godine.