X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
23/10/2019 |  14:05 ⇒ 14:12 | Izvor: RTRS

Banjaluka: Oslikavanje pasaža u Gospodskoj

U centralnoj pješačkoj zoni počelo je oslikavanje prolaza, u okviru projekta tzv. malih intervencija koje će se provoditi širom grada. Za početak, oslikavaju se tri pasaža, i to dva prolaza iz pravca Gopodske ulice, i jednog iz Ulice kralja Alfonsa.
Oslikavanje pasaža u Gospodskoj (foto:banjaluka.rs) -
Oslikavanje pasaža u Gospodskoj (foto:banjaluka.rs)

Nataša Konjević i Milica Čvokić su osmislile pasaž u Gospodskoj ulici kao  interaktivni mural inspirisan Zmijanjskim vezom kao biserom naše tradicije, ali i QR kodom kao prepoznatljivim simbolom današnjice.

Željka Paić, nagrađivana umjetnica koja je izlagala u  Njujorku, Los Anđelesu, Hong Kongu, Torontu, Hamburgu, Londonu i gradovima regiona, ovaj put će svoje slike reinterpretirati na zidovima u drugom pasažu u Gospodskoj ulici .

U trećem pasažu, iz pravca Ulice kralja Alfonsa, očekuje nas prostorna instalacija umjetnika Dragoslava Malinića. Očekuje nas zabavan pasaž, koji će nas na par sekundi izbaciti iz zone komfora – kažu u Timu za male intervencije.
Projekat "Tri pasaža" se realizuje u okviru programa malih intervencija u prostoru, a oslikavanje pasaža bi trebalo da bude okončano do kraja ovog mjeseca, s tim da bi jedan od njih mogao biiti završen već ove sedmice.

Ovu, malu intervenciju, omogućio je  Grad Banja Luka, a podržali firme Kolorit, Elektrotim, Plasteks i Mašinmont.