X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
23/10/2019 |  14:13 | Izvor: RTRS

Na Sajmu knjige u Beogradu promovisana studija o Srebrenici (FOTO)

Na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu danas je promovisana studija "Srebrenica - stvarnost i manipulacije".
U Beogradu promovisana knjiga "Srebrenica - stvarnost i manipulacije" - Foto: RTRS
U Beogradu promovisana knjiga "Srebrenica - stvarnost i manipulacije"Foto: RTRS

Promociji je prisustovao ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.

Promocijom djela "Srebrenica - stvarnost i manipulacije" na Sajmu knjiga će prvi put je javno publikovan srpski stav i naučno-stručno viđenje događaja oko Srebrenice, odnosno da se na tom području desio zločin, ali ne genocid, što je stav i domaćih i stranih eksperata - učesnika međunarodne naučne konferencije koja je ove godine održana u Banjaluci.

Studija je objavljena na srpskom i engleskom jeziku.

Na Sajmu je danas svoja izdanja predstavila i Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske.

ANURS promovisao Zbornik radova (Foto: RTRS)

ANURS je promovisao Zbornik radova "25 godina Republike Srpske-specijalne i paralelne veze", predsjednika ANURS Rajka Kuzmanovića.

Promovisani su i Zbornik radova "Stanje i perspektive razvoja sela u Republici Srpskoj", o kojem je govorio potpredsjednik ANURS Vaskrsija Јanjić, te Zbornik radova "Savremeni materijali" i istoimeni naučni časopis, o kojima je govorio generalni sekretar ANURS Dragoljub Mirjanić.

Na ovoj manifestaciji je promovisan i Zbornik radova "Visoko obrazovanje - putevi i stranputice" i zbornik radova "Nastava istorije u Republici Srpskoj - stanje i perspektive", o kojima je govorio Drago Branković.

Promovisan je i Zbornik radova "Srpska filozofija ili filozofija kod Srba", kao i knjiga autora Alekse Buhe "Kraći filozofski i politički spisi", o kojoj je govorio autor, te časopis "Građa o prošlosti Bosne", o kojem je govorio profesor Radivoj Radić.