X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
23/10/2019 |  16:19 ⇒ 18:04 | Izvor: RTRS

Јačati ekonomske, obrazovne i kulturne veze sa Vojvodinom (FOTO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i potpredsjednik Vlade Vojvodine Đorđe Milićević ocijenili su danas u Banjaluci da je institucionalna saradnja na veoma visokom nivou, ali da ima još dosta prostora za njeno unapređenje.
Cvijanović - Milićević - Foto: RTRS
Cvijanović - MilićevićFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji Republike Srpske i Autonomne Pokrajine Vojvodina, te konkretnim koracima na daljem jačanju ekonomskih, obrazovnih i kulturnih veza.

Na sastanku Cvijanovićeve i Milićevića, koji je predvodio delegaciju Vlade Vojvodine, bilo je riječi i o aktivnostima Dobrotvornog udruženja "Privrednik Republike Srpske", koje danas promoviše prvu generaciju stipendista.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo što je u Republici Srpskoj zaživjela još jedna fondacija koja je prepoznala značaj ulaganja u obrazovanje i namjeru da baštini vrijednosti rada, štedljivosti i pomaganja onima koji žele da se obrazuju, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.

Cvijanović sa delegacijom AP Vojvodina (Foto: RTRS)

Na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici Srpskog privrednog društva "Privrednik" iz Novog Sada i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, Cvijanovićeva je izrazila punu podršku radu Dobrotvornog udruženja "Privrednik Republike Srpske" i njihovoj humanoj misiji, a prvoj generaciji stipendista poželjela puno uspjeha u školovanju i sticanju novih znanja.

Dobrotvorno udruženje "Privrednik Republike Srpske" osnovano je po uzoru na istoimene, bratske fondove iz Novog Sada i Zagreba, s ciljem pružanja pomoći darovitoj djeci tokom školovanja, kao i prilikom zaposlenja.

Povezane vijesti:

Udruženje "Privrednik Republike Srpske": Stipendije za učenike i studente (FOTO/VIDEO)