latinica  ћирилица
24/10/2019 |  13:52 ⇒ 13:55 | Autor: SRNA

Direktor Instituta za urbanizam najavio neopozivu ostavku

Direktor Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Stevan Јovanović potvrdio je Srni da je najavio da će do 1. novembra podnijeti neopozivu ostavku na ovu dužnost.
Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Srpske (foto: capital.ba) -
Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Srpske (foto: capital.ba)

Јovanović je rekao da je ostavku najavio prije deset dana na sastanku u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske, kada je Sindikalna organizacija ovog instituta od resornog ministra tražila da ga smijeni.

On je naveo da je predložio da podnese ostavku da bi se izbjegle komplikacije do kojih bi moglo doći ukoliko ga ministar smijeni.

- Situacija u Institutu je kompleksna, a ne vjerujem da će biti bolja ukoliko se dokaže da jesam ili da nisam kriv za stanje u Institutu - rekao je Јovanović.

Sindikalna organizacija Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske smatra da sa novim rukovodstvom postoje realne šanse da Institut prebrodi krizni period.

U sindikatu smatraju da je glavni uzrok urušavanja rada Instituta direktor, protiv kojeg je u prethodnom periodu podnesena krivična prijava nadležnim institucijama.

U saopštenju iz Sindikalne organizacije se podsjeća da je u prethodnom periodu Sindikat ukazivao na loše rukovođenje direktora, koji je najavio podnošenje ostavke na zajedničkom sastanku 15. oktobra u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske.