latinica  ћирилица
02/11/2019 |  11:51 ⇒ 12:35 | Autor: Blic

Nadzorne kamere snimile ubicu: Čekao Markovića ispred balona

Ljubomir Marković Kića, jedan od vođa Partizanove grupe navijača "Alkatraz" likvidiran je sinoć na Voždovcu sa šest hitaca koje je u njega ispalio nepoznati napadač na benzinskoj pumpi u Ulici Grčića Milenka.
Mjesto ubistva (foto: Goran Srdanov / RAS Srbija) -
Mjesto ubistva (foto: Goran Srdanov / RAS Srbija)

Marković je prije ubistva bio u balonu, gdje je igrao fudbal, a ubica ga je čekao ispred objekta. Balon u kojem je Marković bio nalazi se u neposrednoj blizini pumpe na kojoj je preminuo.

Ljubomir je pokušao da pobjegne od napadača, ali ga je ubica sustigao.

Kako nezvanično saznaju mediji, Marković je kod sebe imao pištolj "tetejac", ali nije uspio da ga upotrebi, piše Telegraf.

U toku večeri bili su pregledani i snimci sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada, ne bi li se identifikovao ubica. Kako se nezvanično navodi, na snimcima je moguće vidjeti kako je ubica nakon ubistva pobjegao sa mjesta nesreće.

Pripadnici MUP vrlo brzo su pokrenuli akciju i blokirali ovaj dio grada. Policajci su se nakon ubistva bacili u potjeru za crnim BMW H5 šabačkih tablica, kojim je, kako se sumnja, ubica pobjegao sa mjesta zločina. Na snagu je stupila i akcija "Vihor", pa su svi izlazi iz Beograda bili zatvoreni, a pripadnici MUP kontrolisali su sva vozila koja su izlazila iz Beograda. Policajci su legitimisali i zaustavljali sve automobile i u neposrednoj blizini mjesta nesreće.

Navijači Partizana došli su do mjesta gdje je ubijen Kića, kako bi saznali da li je istina da je ubijen njihov prijatelj.

Ljubomir Marković Kića imao je jednogodišnje dijete, a bavio se i kik-boksom. Јavnosti je postao poznat 2009. godine, nakon što je bio osumnjičen za ubistvo Brisa Tatona. Marković je prvo bio osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Francuza, ali mu je kazna smanjena na 15 godina, ali je odležao devet godina. Na slobodu je izašao tokom 2017. godine.

Prije nego što je postao jedan od navijača crno-bijelih, Marković zajedno sa Aleksandrom Vavićem bio je navijač Crvene zvezde. Marković je zajedno sa Damjanom Šobićem, Draganom Miščevićem i Draganom Lovrenom bio optužen za izazivanje nereda na utakmici OFK Beograda i Partizana 2008. godine, i protiv njih je vođena istraga.