latinica  ћирилица
02/11/2019 |  16:15 | Autor: B92

Superliga: Partizan deklasirao Vojvodinu!

Fudbaleri Partizana su savladali Vojvodinu sa 4:0 na svom terenu u 15. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izabranici trenera Sava Miloševića su odlično odgovorili na njegovu burnu reakciju poslije poraza u prethodnom kolu na gostovanju Čukaričkom i tokom cijelog meča sa ekipom iz Novog Sada su bili bolji rival.

Ovim trijumfom se Partizan približio trećeplasiranoj Vojvodini na bod zaostatka, ali ima i utakmicu manje.

Domaći tim je, pred više nego polupraznim tribinama stadiona u Humskoj, od početka nametnuo svoj ritam igre, dok su gosti pokušavali iz kontranapada da stvore šanse.

Nešto oštriji pristup u duelima sa protivnicima je koštao fudbalere Vojvodine, pošto je u 29. minutu dosuđen jedanaesterac poslije prekršaja Mladena Devetka nad Bojanom Ostojićem u kaznenom prostoru.

Siguran realizator najstrože kazne je bio Bibras Natho, koji je u 43. minutu poslije sjajne akcije i dodavanja Umara Sadika postigao svoj drugi pogodak u prvom poluvremenu.

I drugo poluvrijeme je startovalo u sličnom ritmu, Partizan je napao protivnika od prvog sudijskog zvižduka, što je kao rezultat donijelo evrogol Saše Zdjelara u 48. minutu.

Poslije dvije asistencije Sadik je i sam uspio da se upiše u listu strijelaca, fantastično je prevario protivnika u 69. minutu i uputio neodbranljiv udarac u gol čuvara mreže Vojvodine Emila Rockova.

Gosti su potpuno podbacili, zabilježili su samo jedan udarac u okvir gola, a najveću šansu je propustio Ognjen Đuričin, koji je ispred sebe imao prazan gol poslije nesporazuma Bojana Ostojića i Vladimira Stojkovića.

Vojvodina je prijetila i preko Nikole Drinčića, odnosno njegovih dobro poznatih slobodnih udaraca i šuteva sa velike razdaljine, ali je svaki od njih Stojković uspio da odbrani.

Pred fudbalerima Partizana je gostovanje Mančester junajtedu u Ligi Evrope, a može da ih raduje i to što je naredni protivnik poražen u domaćem šampionatu od Bornmuta.