latinica  ћирилица
03/11/2019 |  09:14 | Autor: SRNA

Vozači oprezno - klizavi kolovozi, odroni i magla

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, a vozačima se savjetuje oprez i zbog povećane opasnosti od odrona i magle koja smanjuje vidljivost u dolinama rijeka i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Na magistralnom putu Olovo-Kladanj u mjestu Olovske Luke danas će biti obustavljen saobraćaj od 10.00 do 12.00 časova, uz mogućnost produženja, zbog rekonstrukcije saobraćajne nezgode.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putevima na kojima se izvode radovi, među kojima su auto-put Banjaluka-Gradiška na lokalitetu Mahovljanske petlje, te magistralni putni pravci Karakaj dva-Drinjača, Modriča jedan-Vukosavlje /Јakeš/-Podnovlje-Šešlije-Јohovac-Rudanka-Doboj-Karuše /granica Srpske i FBiH/, Drinjača-Milići-Vlasenica, Kotor Varoš-Obodnik, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Јohovac-Rudanka i na području Prijedora gdje je u toku gradnja kružnog toka.

Saobraćaj je zbog klizišta usporen na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Lopare /Mačkovac/-Čelić, Šekovići-Caparde, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica u mjestu Strike, kao i na lokalnom putu Svodna-Brezici u opštini Novi Grad.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

U Federaciji BiH saobraćaj se na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk odvija dvosmjerno od 5.00 do 21.00 čas, a od 21.00 do pola časa poslije ponoći naizmjeničnim propuštanjem vozila. Obustava saobraćaja kroz tunela na snazi je od pola časa poslije ponoći do 5.00 časova ujutro.

Za vrijeme obustave vozila ukupne mase do sedam i po tona koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Kladanj-Olovo za saobraćaj je zatvoren tunel Karaula, a vozila idu preko starog prevoja Karaula.

Sporije se zbog radova saobraća i na magistralnim putevima Srebrenik-Orašje u tunelu Ormanica, Doljani-Metković između graničnih prelaza i Ključ-Bosanski Petrovac preko prevoja Lanište.