X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
03/11/2019 |  10:21 ⇒ 11:07 | Izvor: B92

Kolinda: Nije me Tito poslao u SAD, već tata mesar koji je krvavo radio

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će objaviti program kandidature 11. novembra.
Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Profimedia) -
Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Profimedia)

Ona je u intervjuu za N1 porekla da je nekada rekla da će Hrvatska biti najprosperitetnija država za pet godina.

- Nisam rekla da će Hrvatska biti najprosperitetnija država za pet godina tokom mandata, već da čvrsto vjerujem da može biti i da moramo raditi prema tome. I kao što sam rekla, ekonomski pokazatelji jesu bolji, međutim to se još nije prelilo na život ljudi. I želim da ljudi žive bolje, da osjete to na svojim platama. To je sasvim realno i sasvim moguće i to ću predložiti i u svojem sljedećem programu - istakla je hrvatska predsjednica, prenosi portal Indeks.

Nije mene Tito poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar koji je krvavo radio da bi zaradio za to

Kitarovićeva je u intervjuu odgovorila i na kritike istoričara da Hrvatska nije bila iza Gvozdene zavjese, kao i na kritike da je ona bila privilegovana budući da je izašla iz Јugoslavije i otišla na školovanje u SAD.

- Naravno da ste mogli izaći iz Јugoslavije s tim crvenim pasošem. Ali nije mene Tito poslao u Ameriku, poslao me moj tata mesar koji je krvavo radio da bi zaradio za to - rekla je predsjednica Hrvatske.

Dodala je i da je Tito bio inteligentan čovjek koji je dopustio izlaske iz države kada je vidio da se "cijela stvar raspada".