latinica  ћирилица
03/11/2019 |  10:34 ⇒ 10:39 | Autor: RTRS

Foto-monografija muzičara regiona od 1950. do 2000. godine

Beogradski fotograf i dizajenr Blagoje Borislav Pešić uspio je da napravi impozantnu foto-monografiju muzičara regiona koji su pedeset godina bili dio muzičke scene , od 1950. do 2000. godine. Nakon Zagreba i Rijeke knjiga, "Long plej - zabilješke u vremenu", predstavljena je u Beogradu.

Više od šest godina Pešić je, slijedeći svoju viziju, putovao zemljama bivše Јugoslavije sa fotoaparatom, dva svjetla i crnom barskom stolicom i zahvaljujući upornosti uspio da nagovori najznačajnije rok, pank, bluz, džez i pop muzičare da mu poziraju kao modeli.

- Knjiga je u suštini spaja region na određeni način. Muzičari su poredani abecednim redom, tako su složeni po stranama. U knjizi su 333 regionalna muzičara, odnosno oko 1.332 fotografije, tako da svako ima četiri fotografije - jednu veliku, total i tri krupna portreta - kaže autor.

Nakon ovako zahtjevnog posla i promocija u Novom Sadu i Skoplju,Pešić razmišlja da počne da radi i nastavak knjige koja bi obuhvatala muzičku scenu i period od 2000-2025. godine, a do tada istinski zaljubljenici u rokenrol sigurno će naći mjesto u svojoj biblioteci za "Long plej - zabilješke u vremenu".