latinica  ћирилица
03/11/2019 |  12:07 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

Doboj: Nove procedure liječenja

Gradnja nove bolnice u Doboju trebalo bi da počne krajem novembra. Za to vrijeme, nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi proširuju usluge, uvode nove procedure liječenja, ali i opremu.

Naredne godine u dobojskoj Bolnici planiraju da formiraju angio-salu. Procjenjuju da bi nabavka opreme mogla do košta oko milion KM. I u Službi za ortopediju i traumatologiju najavljuju novine. Radiće, kažu, nove procedure endoproteze koljena.

Dok pokušavaju da unaprijede i poboljšaju usluge u Bolnici, ohrabreni su skorim početkom gradnje nove zgrade. Trenutno se radi projekat i usklađivanje tehničke dokumentacije.

- Do kraja ovog mjeseca izvođač bi trebalo da bude uveden u posao. Tada će početi faza izgradnje, nakon koje slijedi faza opremanja. Rok je tri godine i  mislim da će u tom periodu projekat biti završen - naveo je gradonačelnik Doboja Boris Јerinić.

Dobojska Bolnica je druga zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj po broju pruženih usluga. Јoš se nije suočila s odlivom radne snage. Plate se redovno isplaćuju, ali postoje određena kašnjenja uplate doprinosa, koja se izmiruju prema predviđenom akcionom planu Vlade Srpske.