latinica  ћирилица
03/11/2019 |  13:57 ⇒ 14:12 | Autor: TANЈUG

Vučić: Kocijančič da odgovori da li su Srbi trovali Albance

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je uputio pismo portparolki visoke predstavnice EU Maji Kocijančič, objavljeno na nalogu na Tviteru, sa ponovljenim zahtjevom.
Aleksandar Vučić - Foto: SRNA
Aleksandar VučićFoto: SRNA

Vučić je zatražio od Kocijančeve da konačno kaže da li su Srbi trovali Albance "antraksom, novičokom ili možda sredstvom za čišćenje nameštaja" i da "neće odustati od traganja za odgovorom".

- Draga Majo Kocijančić, prošlo je više od tri nedjelje od kada je nastupilo, kako su Albanci tvrdili, masovno trovanje na jednonacionalnoj osnovi u CIK u Prištini. Molim Vas, draga Majo, da nam konačno kažete da li je u pitanju bio antraks, novičok ili možda sredstvo za čišćenje namještaja. P.S. Dok sam živ neću odustati od traganja za odgovorom na ovo važno pitanje. Žao mi je što se ovako strašnom stvari, u kojoj su navodno učestvovali Srbi, očigledno ne bavi ni EU, ali ni Metju Palmer. Јa hoću. Unaprijed zahvalan - objavio je predsjednik Srbije na svom Tviter nalogu.

Aleksandar Vučić je već jednom uputio portparolki visoke predstavnice EU pismo sa istim zahtjevom, na šta je Kocijančičeva odgovorila da "EU trenutno čeka rezultate istrage".