latinica  ћирилица
03/11/2019 |  16:17 ⇒ 04/11/2019 | 07:36 | Autor: RTRS

Briljantnom Đokoviću titula u Parizu

Novak Đoković osvojio je tutulu na Masters turniru u Parizu.
Novak Đoković (foto: twitter.com/rolexpmasters) -
Novak Đoković (foto: twitter.com/rolexpmasters)

Srpski as savladao je Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Novak je tako stigao do 34. titule na turnirima masters serije. Ovo je njegov peti trofej u Parizu.

Poslije gema osvojenog sa nulom, Novak je napao servis protivnika, osvojio dvije vezane brejk prilike, iskoristio je drugu i oduzeo servis protivniku. Potom se Novak koncentrisao na svoj servis. Rutinski je održavao stečenu prednost i priveo set kraju - 6:3. Više nije bilo brejk prilika u ovom setu.

Ponovo je Novak pokušao da na startu seta oduzme servis protivniku, međutim, jedinu brejk loptu u prvom gemu nije uspio da iskoristi. Potom je set ušao u miran period u kome su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Odlučujući je, ispostavilo se, bio sedmi gem u kome je srpski as uspio da iskoristi svoju šansu i stigne do brejka prednosti. Potom je Đoković rutinski priveo set i meč kraju - 6:4 u drugom setu.

Pred Novakom je nedjelju dana odmora, a onda slijede borbe na završnom turniru u Londonu, na kome će Đoković pokušati da nadoknadi 640 bodova zaostatka za Nadalom.

 

Novak Đoković je nakon pobjede nad Denisom Šapovalovim u finalu Pariza izjavio da je odigrao sjajan turnir u prestonici Francuske, što mu daje samopouzdanje pred novi izazov,tunir u Londonu.