latinica  ћирилица
04/11/2019 |  08:30 | Autor: SRNA

Počinje preventivna kampanja kontrole ispravnosti vozila

Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva danas pokreću veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila.
Saobraćaj - Foto: RTRS
SaobraćajFoto: RTRS

Kampanja pod nazivom "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2019." počinje u 9.00 časova u krugu AMD "Krajina" u Banjaluci, saopšteno je iz AMS Srpske.

Vozači će moći da obave besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila u krugu tog AMD u naselju Lazarevo danas i sutra od 9.00 do 15.00 časova, a u srijedu, 6. novembra, od 9.00 do 14.00 časova, navodi se u saopštenju.

- Cilj kampanje jeste povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima - ističu iz AMS.

U saopštenju se dodaje da će kampanja trajati do 29. novembra i sprovodiće se na području 33 lokalne zajednice širom Srpske, a podršku njenoj realizaciji pružiće Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i društveno odgovorna kompanija "Optima grupa".

AMS Republike Srpske obavještava sve vozače da je od 1. novembra na svim vozilima u Srbiji obavezno posjedovanje zimske opreme, dok je u Republici Srpskoj, odnosno u BiH, zimska oprema obavezna od 15. novembra.