latinica  ћирилица
04/11/2019 |  10:34 ⇒ 11:04 | Autor: sputniknews.com

Vučić i Palmer razgovarali u četiri oka, zatim sa saradnicima (FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, najprije u četiri oka, a sastanak je potom nastavljen u proširenom sastavu.
Metju Palmer i Aleksandar Vučić (foto:Tanjug/DIMITRIJE GOLL) -
Metju Palmer i Aleksandar Vučić (foto:Tanjug/DIMITRIJE GOLL)

Palmer je prije nekoliko dana u Prištini poručio da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju ako ne prizna nezavisnost Kosova, kako su izvijestili mediji na albanskom jeziku, dok je u citatu njegove izjave bila formulacija — "bez rješenja problema sa Kosovom".

Kako je Tanjugu ranije rečeno iz američke ambasade u Beogradu, Palmer će tokom susreta sa Vučićem razgovarati o značaju povratka dijalogu Beograda i Prištine, kao i drugim pitanjima od regionalne važnosti.

Tim povodom, Vučić je prokomentarisao da se govori samo o tome šta Srbija treba da uradi, ali da se u potpunosti zanemaruje šta je Priština dužna da učini po pitanju dijaloga.

      View this post on Instagram

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 4, 2019 at 2:02am PST