latinica  ћирилица
04/11/2019 |  13:41 | Autor: SRNA

U utorak promjenljivo oblačno, temperatura do 24 stepena

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promjenljivo oblačno vrijeme, mjestimično sa kišom i temperaturom vazduha od 16 do 24 stepena Celzijusova.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Ujutro i tokom dana u većini predjela biće promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, vjetrovito i relativno toplo za ovo doba godine, te uglavnom suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini i u sarajevsko-romanijskoj regiji biće oblačnije sa uslovima za kišu i pljuskove tokom većeg dijela dana.

Tokom večeri i noći na srijedu očekuje se novo jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima.

Duvaće umjeren i jak vjetar južnog smjera, a u večernjim časovima mogući su olujni udari do 80 kilometara na čas, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ovaj zavod izdao je narandžasto upozorenje za naredna dva dana, jer se očekuju obilne padavine u Hercegovini i na jugozapadu BiH, te jaki udari južnog vjetra u cijeloj BiH.

Temperatura vazduha danas u 13.00 časova: Bjelašnica tri, Kalinovik 10, Gacko 11, Nevesinje, Ivan sedlo i Han Pijesak 12, Mrkonjić Grad, Foča i Sokolac 15, Prijedor, Sarajevo i Bugojno 16, Banjaluka, Zvornik, Bihać, Јajce i Bileća 17, Bijeljina, Mostar, Neum, Tuzla i Doboj 18, Trebinje 19, Srebrenica i Zenica 20, te Višegrad 21 stepen Celzijusov.