latinica  ћирилица
04/11/2019 |  15:38 ⇒ 16:08 | Autor: SRNA

Vodi li Tužilaštvo BiH istragu protiv Mektića?

Tužilaštvo BiH, u saradnji sa MUP-om FBiH, vodi istragu o očiglednom kršenju zakona i zloupotrebi položaja, koje je počinio /ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu/ Dragan Mektić tokom realizacije projekta EU vrijednog oko 200.000 evra, saznaje portal Infosrpska.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

Ne iznoseći detalje zbog, kako se navodi, istrage koja je u toku, u tekstu se navodi da su "pomenuta sredstva potrošena bez raspisivanja tendera i bez provođenja zakonima propisanih procedura.

Prema saznanjima portala, ovo nije jedina istraga koja se vodi u Tužilaštvu BiH protiv Mektića i njegovih bliskih saradnika. Izvor Infosrpske navodi da ima tu i "nezakonitih aneksa ugovora, kršenja zakonskih i konkursnih procedura prilikom prijema službenika u Ministarstvo bezbjednosti BiH, davanja lažnih iskaza...".

U tekstu se podsjeća da je Mektić prije nekoliko dana u intervjuima za neke od  sarajevskih medija rekao da će biti uhapšen.

Portal Infosrpska piše da je Mektić rekao da ima "sto odsto provjerene informacije da se prije dva-tri dana o tome razgovaralo na sastanku kod /glavnog tužioca/ Gordane Tadić", te da je zaključeno je da će Tužilaštvo izdati naredbu za lišavanjem slobode njega i još nekoliko ljudi u sastavu Ministarstva bezbjednosti.