latinica  ћирилица
04/11/2019 |  20:04 | Autor: RTRS

Usvojen pravilnik o banjsko-rehabilitacionim subvencijama

Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske usvojio je večeras pravilnik o banjsko-rehabilitacionim subvencijama koji je predložila Vlada Srpske, kako bi do kraja godine pogodnost besplatnog banjskog liječenja iskoristilo 400 penzionera.
Hotel Kardijal - Foto: RTRS
Hotel KardijalFoto: RTRS

- Taj pravilnik biće dostavljen svim udruženjima na terenu da bi se odabrali korisnici za banjsko liječenje - rekao je Srni predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj nakon večerašnje prve vanredne sjednice Upravnog odbora koja je održana u Tesliću.

On je najavio da će sjednica biti nastavljena sutra, da će biti razmatran položaj penzionera, njihov status, te da očekuje da će sjednici prisustvovati predstavnik resornog ministarstva.

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić pojasnio je da Udruženje penzionera Srpske, nakon što je usvojilo pravilnik, treba da raspiše oglas.

- Kriterijumi su definisani pravilnikom, sredstva su obezbijeđena i biće operativna na računu Udruženja penzionera za nekoliko dana - rekao je Milić.

On je naveo da je i Vlada Srpske za ovaj period obezbijedila oko 200.000 KM, što će do kraja godine omogućiti da 400 korisnika prava Fonda PIO ima desetodnevni banjsko-rehabilitacioni tretman u nekoj od banja u Srpskoj, sa kojom Udruženje ima sporazum o saradnji.

Milić je istakao da je aplikantima ostavljeno na volju da se izjasne u koju banju žele da idu.

Vanredna sjednica Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpske održana je u hotelu "Kardijal".