latinica  ћирилица
05/11/2019 |  09:22 | Autor: SRNA

Zvornik: Uhapšeno pet pijanih vozača

Pet vozača, kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu više od 1,5 promila, uhapšeno je i zadržano do istrežnjenja, u regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju koja je sprovedena od 1. do 3. novembra na području Policijske uprave Zvornik.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

U ovoj akciji, od kontrolisanog 341 učesnika u saobraćaju, 99 je sankcionisano, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Od ukupnog broja kontrolisanih, 277 učesnika je podvrgnuto alkotestu, od čega je kod 49 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, uključujući i pet uhapšenih.

Uz novčane kazne, za prekršaj prisustva alkohola u organizmu, izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 28 mjeseci, kao i 72 kaznena boda.

Evidentirano je i 50 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

S ciljem povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Zvornik i u narednom periodu biće sprovedene slične akcije, najavljeno je iz te policijske uprave.

Policijska uprava Zvornik apeluje da vozači poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima na putu, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.