X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
S ljubavlju hrabrim srcima baner
05/11/2019 |  10:53 | Izvor: B92

"Novak još nije završio sa pisanjem istorije i obaranjem rekorda"

Direktor Mastersa u Parizu Gi Forže kaže da je bila velika šteta što se Rafael Nadal povredio i time bio spriječen da se bori za plasman u finale.
Novak Đoković (foto: twitter.com/rolexpmasters) -
Novak Đoković (foto: twitter.com/rolexpmasters)

Španac je bez borbe predao meč Denisu Šapovalovu, pa je tako u "Bersiju" izostao veliki obračun dva najbolja tenisera svijeta, Nadala i Novaka Đokovića.

Forže kaže da je zdravlje igrača najvažnije, ali da publika svakako želi da vidi one najbolje što je češće moguće.

- Mnogi su ovde sanjali o tom finalu Rafaela Nadala i Novaka Đokovića i o tome da bi mogao da uslijedi njihov novi obračun na ATP tur finalu u Londonu. Danas se pitamo, hoće li Nadal uopšte igrati tamo - kaže Forže.

Nekada četvrti igrač svijeta kaže da dvojica tenisera u različitom stanju igraju u finišu sezone.

- Naravno da svi želimo da gledamo ona najbolje. Nažalost, na kraju sezone, Rodžer je izabrao da se odmara, Novak igra najbolje od svih, a Rafa pokazuje znake umora. Svi imaju preko 30 godina, ali se ponašaju kao mladići, gladni su pobjeda, brzi su, izdržljivi, ali moraju da rade naporno i suočavaju se sa teškim situacijama. To je obilježje najvećih - kaže Francuz.

Ubijeđen je da nas čeka još mnogo dobrih stvari od "velike trojke".

- Novak nije završio sa pisanjem istorije i obaranjem rekorda u svijetu tenisa. Možda ni Rafa ni Rodžer nisu - zaključio je Forže.

ATP tur finale u Londonu igra se od 10. do 17. novembra u O2 areni.