latinica  ћирилица
05/11/2019 |  15:50 ⇒ 19:00 | Autor: SRNA

Predstavljanje potencijala Srpske na Sajmu turizma u Solunu

Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće turističke potencijale Srpske posjetiocima Sajma turizma "Filoksenija" u Solunu, koji će biti održan od petka do nedjelje, od 8. do 10 novembra.
Promocija Republike Srpske u Solunu - Foto: RTRS
Promocija Republike Srpske u SolunuFoto: RTRS

Direktorka Turističke organizacije Republike Srpske Nada Јovanović rekla je Srni da će fokus ponude biti na promociji zimske turističke sezone, te da su povodom toga brendirani autobusi i tramvaji u Solunu.

- Cilj nam je da Grcima ponudimo ono što oni nemaju, a to je aktivni turizam - rafting, skijanje i drugi adrenalinski sportovi, te će fotografije na gradskom prevozu u Solunu ovih destinacija na zanimljiv način privući pažnju potencijalnih turista - rekla je Јovanovićeva.

Ona je navela da će na štandu Republike Srpske na sajmu biti pripremljena bogata ponuda turističkih destinacija, proizvoda i zanimljivih aktivnosti.

- Nakon svečanog otvaranja, planirano je da potpišemo sporazum o saradnji sa Turističkom organizacijom Centralne Makedonije, dok ćemo drugog dana Sajma u okviru turističkog foruma, koji organizuju privredne komore Grčke, Srbije i Republike Srpske, predstaviti naše destinacije ostalim učesnicima - rekla je Јovanovićeva.

Prema njenim riječima, na štandu Republike Serpske svoju ponudu predstaviće i turističke organizacije iz Foče, Višegrada i Trebinja, kao i Olimpijski centar "Јahorina" i Hercegovačka kuća.

Јovanovićeva je navela da se učešće na ovogodišnjem sajmu realizuje u saradnji sa Ambasadom BiH u Grčkoj i Predstavništvom Republike Srpske u ovoj zemlji.