latinica  ћирилица
05/11/2019 |  15:52 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Doboj: Skupština usvojila budžet za narednu godinu

Dobojski odbornici usvojili su nacrt budžeta za narednu godinu. Iznos budžeta je 65.494.000 KM, što je za sedam odsto više u odnosu na planirana sredstva rebalansom.

Doboj nije imao nikad veći budžet. Nacrtom je predviđeno skoro 65,5 miliona maraka, a nadležni kažu da je više razvojni nego socijalni.

- Najveći dio budžeta će ići u infrastrukturne projekte i razvojne projekte definisane budžetom. Trudili smo se da što manje odvajamo za socijalni dio, jer smatramo da samo razvojni budžet može doprinijeti razvoju grada - istakla je Sanja VUulić, predsjednica Skupštine grada Doboj. 

Opozicija kritikuje i ima svoje viđenje i punjenja i trošenja budžeta.

- Bolje da je veći budžet, nego da je manji ali loše je to što je dosta kreditnih zaduženja koji uvećavaju budžet - ističe Vedran Gligorić, odbornik SP-a. 

Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a ističe značaj ulaganja u privredu. 

- Mora se jedanput odvažiti, uložiti u privredu, u poslovnu zonu u inkubator, stimulisati mlade ljude da pokreću vlastite biznise da bi na taj način punili budžet sa izvornim prihodima, a ne da svake godine imamo po nekoliko kreditnih zaduženja - istakao je Vasiljević. 

Nacrt budžeta je upućen u javnu raspravu, pa će svi korisnici i građani, ali i opozicija imati priliku da iznesu svoje primjedbe.

- Meni se svodi opozicija na to treba, treba treba, bez cilja, bez izvora finansiranja i prihoda. Samo bi trošili budžet, mi iz SNSD-a nećemo tako, mi ćemo da poslušamo i glas naših sugrađana - poručio je Boris ЈEerinić, gradonačelnik Doboja.

Skupština je zasjedala prvi put u rekonstruisanoj skupštinskoj sali za šta je iz gradske kase izdvojeno oko 110.000 maraka.