latinica  ћирилица
05/11/2019 |  17:15 ⇒ 17:18 | Autor: SRNA

Zahvalnost Banjaluci za 10.000 KM pomoći

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, povodom današnje odluke Skupštine grada Banjaluka da sa 10.000 KM pomogne izgradnju i opremanje objekta Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, izražava zahvalnost svima koji su do sada podržali ovu humanitarnu akciju za potrebe 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com) -
Milorad Arlov (foto: radiomitrovicasever.com)

Nakon pomoći Vlade Republike Srpske od 20.000 KM, donacija Banjaluke je najveća u Srpskoj, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju se podsjeća da je od 1. novembra u Srpskoj otvoren i humanitarni broj 1412 koji je u protekla četiri dana zabilježio više od 5.000 poziva.

U Odboru za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji napominju da su polovinom oktobra ponovo poslali molbu svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj da pomognu izgradnju i opremanje objekta Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici od 700 metara kvadratnih čija je ukupna vrijednost 280.000 evra.

U saopštenju se ističe da osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj već uplaćuju donacije kako bi pomogle djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i da u januaru obraduju božićnim i novogodišnjim poklonima svoje vršnjake na Kosmetu.

Odbor poziva sve da pozivom na humanitarni broj 1412 pomognu izgradnju objekta Dnevnog centra "Podrže me - 9. januar", te da podrže i akciju "Za dječiji osmjeh na Kosovu i Metohiji" koja se sprovodi posredstvom osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.