latinica  ћирилица
05/11/2019 |  17:52 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Sarajevo: Јednu ženu ubio, drugu ranio, pa izvršio samoubistvo

Sarajevo je jutros potreslo ubistvo. Nedžad Čaušević u naselju Nedžarići ubio je Sanelu Trsten, te ranio radnicu preduzeća "Park" Senadu Muhić. Nakon toga, dao se u bjekstvo, a policija ga je tražila i na Bjelašnici. Lociran je na području Krupca u Istočnoj Ilidži. Tamo je pucao na policiju, nakon čega je odlučio da sebi uzme život.

Odmah nakon kobnih Čauševićevih hitaca oko 7 časova u sarajevsko naselje Nedžarići stigli su pripadnici kantonalne policije i ekipa hitne pomoći.

- Ukazana je prva pomoć jednoj osobi koja je nakon toga prevezena u bolnicu na dalje ukazivanje pomoći i nalazi se van životne opasnosti, dok je kod druge osobe konstatovano da je nastupila smrt usljed upotrebe vatrenog oružja - istakao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo. 

Sve se dešavalo ispred rasadnika preduzeća "Park".

- Zalutali metak ranio je jednu našu uposlenicu, s obzirom da je to bio period između 7 i pola 8, naši radnici u tom periodu bukvalno se pripremaju za novi radni dan. Tako je trebalo biti i jutros, međutim, naša jedna uposlenica je eto igrom slučaja ranjena - poručila je Aldijana Hamzam portparol KЈKP "Park" Sarajevo.

Uslijedila je potraga za osumnjičenim Čauševićem, o čemu su obaviješteni i pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo čijom je brzom intervencijom na području Krupca u opštini Istočna Ilidža lociran njegov automobil Golf 2, a potom i sam Čaušević na obližnjem šumskom lokalitetu.

- Policijski službenici PU Istočno Sarajevo u saradnji sa pripadnicima policije MUP-a Kantona Sarajevo blokirali su uže i šire područje terena na kojem su pronašli putnički automobil, a zatim u blizini i beživotno tijelo navedenog lica - rekla je Vesna STtokanović, portparol PU Istočno Sarajevo.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kažu da je Čaušević izvršio samoubistvo aktiviranjem ručne bombe, kada je primjetio veći broj policijskih službenika.

- Otvorio je vatru iz vatrenog oružja kojom prilikom nije niko povrijeđen, a nakon što je uočio veći broj policijskih službenika isti je izvršio samoubistvo - dodao je Hadžiabdić. 

Šta su bili motivi ovog zločina, još nije zvanično potvrđeno.