X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
06/11/2019 |  10:20 | Izvor: SRNA

Uplaćeni doprinosi po programu socijalnog zbrinjavanja radnika

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske uplaćeno je 735.370 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Fond PIO - Foto: RTRS
Fond PIOFoto: RTRS

Riječ je o socijalnom zbrinjavanju radnika koji su procesom stečaja i likvidacije preduzeća ostali bez zaposlenja i sa uplatom navedenih sredstava stiču uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju.

Od ukupno 735.370 KM sredstava, 145.038 KM namijenjeno je za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 24 radnika iz 20 preduzeća koji su se prijavili na Јavni poziv Fonda u periodu 1. jula do 31. avusta.

Preostalih 590.331 KM namijenjeno je za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 753 radnika preduzeća AD Industrija konfekcije "Novoteks" iz Trebinja kojima se izmiruje dio doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, a preostali dio će biti izmiren u narednom periodu.

U saopštenju se navodi da nakon uplate sredstava radnici na koje se uplata odnosi mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske, u nadležnoj poslovnici.