X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
06/11/2019 |  13:19 ⇒ 07/11/2019 | 08:50 | Izvor: SRNA

Napadači na srpski kafić ponovo u istražnom zatvoru

Županijski sud u Šibeniku preinačio je odluku šibenskog suda i vratio u istražni zatvor sedmoricu napadača na srpski kafić u Uzdolju prošlog ljeta.
Posljedice napada u Uzdolju kod Knina (Foto:Feral news) -
Posljedice napada u Uzdolju kod Knina (Foto:Feral news)

Vanraspravno vijeće preinačilo je odluku i produžilo istražni zatvor za svu sedmoricu za još dva mjeseca, potvrdio je portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Kako navodi portal "Hrvatska danas", oni su osumnjičeni da su bili u grupi od 16 mladića, koji su napali vlasnika i goste kafića u Uzdolju 21. avgusta.

Šibenski sud ih je krajem oktobra pustio da se brane sa slobode i odredio im mjere opreza.

Grupa maskiranih mladić upala je u kafić čiji je vlasnik Srbin i divljala. Smetalo im je što gosti gledaju utakmicu Crvene zvezde.

Među povrijeđenima bio je jedan 17-godišnjak. U kafiću su bili i žene i djeca.

- Letjele su čaše, flaše, stolovi, tegle s cvijećem. U tom haosu, svi su na neki način povrijeđeni. Imaju ogrebotine od stakla, masnice od predmeta koji su letjeli.

Ljekari su ih pregledali na licu mjesta, a neki su odvezeni u bolnicu. Da ne govorim da su svi u stanju šoka", rekao je nakon napada Milan Đurđević, načelnik opštine Biskupija, u čijem sastavu je Uzdolje.

Odmah nakon prvog napada, policija je dobila dojavu o još jednom incidentu. Ovaj put, napadači su uletjeli u kafić u selu Đevrske, koji je takođe u vlasništvu jednog Srbina. I tu su napravili štetu.