latinica  ћирилица
06/11/2019 |  13:23 | Autor: SRNA

Žunić: PDP predlaže prelazni Savjet ministara samo da ostane u vlasti

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je Srni da PDP, predlažući uspostavljanja prelaznog Savjeta ministara, pokušava da, zajedno sa SDS-om, na neki način nelegalno ostane u vlasti na nivou BiH i u Savjetu ministara.
Igor Žunić - Foto: RTRS
Igor ŽunićFoto: RTRS

Žunić ocjenjuje da PDP, iznoseći ovakve neustavne ideje, pretpostavlja da će im to donijeti određenu korist na predstojećim lokalnim izborima.

- Ta ideja nije prepoznata na ovim prostorima. Izborni pobjednici su poznati u entitetima i jedino ispravno jeste da oni formiraju vlast - poručio je Žunić.

On je objasnio da ne dolazi u obzir bilo kakva verzija uspostavljanja vlasti na nivou BiH koja bi uticala na promjenu zakona i postavki Dejtonskog sporazuma.

- Licemjerno je od PDP-a govoriti o pravljenju verzije nekog prelaznog rješenja zbog 'nekih potreba građana i kredita koji stoje', a prethodne četiri godine radili su sve na zaustavljanju svih investicija u Srpsku - podsjetio je Žunić.

Član Glavnog odbora PDP-a Milko Grmuša ocijenio je danas da u Predstavničkom domu parlamenta BiH nema stabilne većine o bilo kojem važnijem političkom pitanju, te da je neophodno formirati prelazni Savjet ministara u kojem bi učestvovale sve parlamentarne stranke, a njegov jedini zadatak bio bi rad na izmjenama Izbornog zakona i omogućavanje poštenih i transparentnih vanrednih izbora 2020.