latinica  ћирилица
06/11/2019 |  18:26 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Napreduju radovi na putu Јasik-Trianga (FOTO)

Napreduju radovi na putu Јasik-Trianga, koji Pale i Јahorinu povezuje sa Istočnim Novim Sarajevom. Riječ je o četiri kilometra dugoj dionici, vrijednoj 3,2 miliona maraka.

Narednih dana biće potpuno završeno dva kilometra puta. Ova dionica žila je kucavica grada Istočno Sarajevo, zbog čega je važno da i preostalih dva kilometra, uskoro, bude u funkciji.

- Ono što nas čeka na Јahorini gondola i nove investicije ovaj put će veoma značiti kako za Pale tako za Јahorinu - izjavio je načelnik opštine Pale Boško Јugović.

- Ono što je najbitnije, a to sam rekao i 2010. godine da je ovo najbitnija saobraćajnca i jedina koja povezuje donji i gornji dio grada, a koja ide teritorijom Srpske - rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Ovo nije jedini projekat na područiju Istočnog Sarajeva koji će Vlada i Putevi raditi u narednom periodu.

- Želim da se zahvalim kako direktoru puteva tako i Vladi koja je prepoznala i uložila u ovaj kraj - izjavio je načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.

Pale: Dionica regionalnog puta Treangla - Јasik (Foto: SRNA)

Planirano je još nekoliko investicija koje će poboljšati uslove na ovom području.

Direktor Puteva Republike Srpske Nenad Nešić je istakao da bi tokom novembra trebalo da bude raspisan i tender za rehabilaticju puta na Јahorini od hotela "Vučko" do hotela "Nebojša" u dužini od 1.350 metara, a u narednih sedam dana biće završeno 1.800 metara puta u opštini Istočno Novo Sarajevo do granice sa opštinom Istočni Stari Grad.

- Planiramo u ovoj godini da raspišemo i tender za 4,5 kilometara puta od granice Istočno Novo Sarajevo do skretanja za vilu "Andrea" na Trebeviću, opština Istočni Stari Grad - naglasio je Nešić.

Prema najavama, u narednih mjesec i po, budu li povoljni vremenski uslovi, biće završena i preostala dva kilometra puta Јasik - Trianga.