X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
06/11/2019 |  19:23 | Izvor: sputniknews.com

Putin među oficirima (VIDEO)

U Georgijevskoj dvorani Velikog kremaljskog dvorca održana je ceremonija predstavljanja oficira pred predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, povodom njihovog imenovanja na više dužnosti i dodjeljivanja vojnih činova.
Putin među oficirima  (foto: Sputnik / Mihail Klimentьev) -
Putin među oficirima (foto: Sputnik / Mihail Klimentьev)

Uredbu o imenovanju lica na više dužnosti i dodejli zvanja lično je potpisao ruski lider, koji im je čestitao napredovanje u službi.

- Svaka kadrovska odluka ove vrste donesena je s obzirom na vaše profesionalne i poslovne kvalitete. To je ocjena rezultata koje ste postigli prilikom izvršavanja ozbiljnih državnih zadataka. Siguran sam da ćete uložiti sve napore da se dostojno izborite sa većim službenim obavezama - rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je dodao da je glavna dužnost lica u uniformama da štite Rusiju i njene građane od spoljašnjih i unutrašnjih prijetnji, kao i da jasno predviđaju potencijalne izazove i rizike.

On je istakao da je garancija borbene sposobnosti Oružanih snaga Rusije nivo borbene obuke koji se stalno unapređuje, jačanje discipline i moralni duh u vojsci. Putin je rekao da se taj zadatak uspješno realizuje, jer je samo ove godine broj vojnih vježbi porastao četiri puta.

Putin je naglasio da su operativci KGB-a, koji se uspješno suprotstavljaju i stranim obavještajnim službama, spriječili skoro 40 terorističkih napada.

Predsjedniku je u ime vojske zahvalio novi komandant Crnomorske flote Igor Osipov, koji je istakao da mu je posebno drago što se njegovo stupanje na dužnost poklapa sa petom godišnjicom ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom i sa 75. godišnjicom oslobođenja Sevastopolja od nacista.